top of page

3e Feministische golf

Deze golf gaat volgens vele verder op de ideologie van de 2e golf. 

Alleen zijn er veel meningen over wat deze 3e golf betekend. 

Sommige vinden dat deze golf staat voor vrouwen die kunnen zijn wie ze willen zijn. Maar andere vinden dat sommige vrouwen te ver gaan.

 

Zo heeft Allie Stuckey een duidelijk filmpje gemaakt van wat de 3e golf van feminisme voor haar betekend. En wat zij verteld is ook de reden waarom ik en vele anderen onszelf niet definiëren met feminist. Ook al zijn wij natuurlijk wel voor gelijkheid tussen de man en vrouw. Volgens Allie is Feminisme niet meer wat het ooit was en kon zichzelf daardoor geen feminist noemen omdat moderne feministen alle vrouwen in een ideologische vorm willen passen. Ze zijn anti-conservatief en pro-abortus, en ze kan zich niet bij hen aansluiten omdat ze andere vrouwen niet wil bekritiseren voor hun stem. Volgens deze golf van feminisme moet je achter al die dingen staan.

 

Volgens de 3e feministische golf moet je het met heel veel ideologieën eens zijn wil je jezelf een feminist kunnen noemen. Waardoor je eigenlijk niet meer je eigen mening kan hebben. En dat was waar vrouwen in eerste instantie voor vochten. Waardoor het hypocriet is. 

Benieuwd naar het filmpje?: https://www.youtube.com/watch?v=-lK-SdaQL3A

bottom of page